Wendy Metsaars blogt over haar eerste stappen terug na een ziekmelding. Wat deel jij wel of niet met collega's?

Wendy Metsaars blogt over haar eerste stappen terug na een ziekmelding. Wat deel jij wel of niet met collega's?
Patiënten en zorgleners werkten samen aan het vooronderzoek én de Kwaliteitsstandaard Bijnieraandoeningen.
Proefschrift Christiaan Mooij - CARDIOVASCULAR RISK AND STEROID METABOLISM IN CONGENITAL ADRENAL HYPERPLASIA
Tussenstand werving bloggers voor de BijnierNET blogdagen altijd op donderdag in 2019.
Wil je ook eens een blog schrijven voor het publiek van BijnierNET, laat het weten!
Gerrit van den Berg, internist-endocrinoloog en betrokken bij de zorg voor patiënten met hypofyse tumoren.
Als je medicijnen er niet zijn, terwijl je er afhankelijk van bent. Patient beschrijft haar reacties.
Jacqueline Neijenhuis blogt over een bijzonder leerzame bijeenkomst voor mensen met een bijnieraandoening. De kwaliteitsstandaard bijnieraandoeningen helpt zorgverleners en patiënten.
Ad Hermus blogt over het dilemma van een behandelend arts als er problemen zijn op het werk, vanwege de bijnier of de hypofyse die niet meer werken.
Op de agenda staan weer twee Regionale bijeenkomst Kwaliteitsstandaard Bijnieraandoeningen met het thema: “Goede zorg voor mensen met een bijnieraandoening” Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de ziekenhuizen, Bijniervereniging NVACP en BijnierNET. …
Kwaliteitsstandaard voor zeldzame bijnieraandoeningen geregistreerd Zorgverleners, patiënten en naasten hebben ruim twee jaar gewerkt aan de ontwikkeling van een Kwaliteitsstandaard voor bijnieraandoeningen. Het is bijzonder dat voor een zeldzame aandoening …
Alida, van harte gefeliciteerd! Wij zijn trots met deze Zeldzame Engel (2016), Erelid van de Bijniervereniging NVACP (2016) en Ridder in de Orde van Oranje-Nassau te mogen samenwerken.” Zie het …
Alida Noordzij blogt over haar ervaringen met het nieuwe dagboek in de Bijnier app.
Bijnier app heeft nieuwe functies: de stresscalculator en het dagboek.
Nieuwe informatie over de levering van hydrocortison (september 2018)
Bruce Wolffenbuttel leert studenten geneeskunde aan de hand van een patroon een ziekte te herkennen. ZZMLBG. Dit wordt patroonherkenning genoemd.
Het dossier leveringsproblemen hydrocortison biedt de laatste informatie over leveringsproblemen van tabletten hydrocortison.
Jan Kroon blogt over zijn onderzoek naar de wisselwerking tussen stresshormonen en geslachtshormonen en of deze anders is bij mannen of vrouwen.
Thon Westerbeke blikt terug op vijf jaar voorzitterschap en deelt zijn toekomstdromen.
Vandaag, 24 juli 2018, ontvingen de leden van de Bijniervereniging NVACP en de relaties van de Nederlandse Hypofyse Stichting en BijnierNET het volgende bericht naar aanleiding van de extreme weersomstandigheden. …
Vandaag, 20 juli 2018, bereikte ons het droeve bericht dat afgelopen maandag Hans Heindijk is overleden. Hans is 83 jaar oud geworden. We leerden Hans als een Addison patiënt kennen …
Lisanne Smans blogt over de HPA-as, die minder kan gaan werken wanneer mensen bijvoorbeeld op jonge leeftijd behandeld zijn voor kanker.
Minister Bruins heeft in juni 2015 een brief geschreven naar de Tweede Kamer over de beleidsmaatregelen in het geneesmiddelenbeleid. Het bestuur van BijnierNET analyseert de maatregelen voor mensen met een bijnieraandoening en hun behandelaars.
Rieneke Sanson, internist-endocrinoloog, blogt over wijze waarop zij samen met patiënten werkt naar een persoonlijk innameschema voor hydrocortison.
Marleen Olde Bekkink blogt over de verzameling reistips in een folder voor mensen met bijnierschorsinsufficiëntie.
Coördinator Johan Beun is de afgelopen op tournee geweest naar Padua. Hij heeft specialisten, verpleegkundigen en mensen van patiëntenorganisaties geïnformeerd over de ENDO-ERN. Ook heeft hij hen verteld over het …
Henri Timmers blogt over de pseudodiagnose bijnieruitputting. Hij neemt twijfel weg of de klachten van mensen reëel zijn. Timmers uit zijn zorg over het risico dat een reële aandoening wordt gemaskeerd bij een onjuist diagnose en de levendige handel in bijnierhormoonsupplementen.
Jaarlijks organiseert het Radboudumc voor kinderen met AGS en hun ouders om ervaringen en informatie te delen.
Drie mini-docu's zijn gemaakt om ouders te helpen bij de opvoeding van hun kind met AGS.
Hedi Claahsen blogt over de complexe vraag waar haar medisch team voor gesteld wordt wanneer een kindje geboren wordt met een onduidelijk geslacht. Voor niet alle kindjes is er een oplossing en wat doe je dan om ouders te helpen, zonder dat het kind zijn wil en gevoel kan uiten?
Regionale bijeenkomst voor patienten en naasten over de ontwikkelingen over bijnieraandoeningen en de kwaliteitsstandaard op 9 juni 2018 in het UMC Groningen.
Harm Haak, internist-endocrinoloog, roept mensen met bijnierkanker op om toestemming te geven aan hun behandelaar voor huidig en toekomstig onderzoek.
Leveringsproblemen hydrocortison 10 mg tabletten
Michiel Kerstens blogt over de moeilijke opgave om de cortisolregulatie in het menselijk lichaam zo goed mogelijk na te bootsen. Hij heeft verwachtingen van transplantatie van bijnierschorsweefsel.
Muriel Marks blogt over de WAPO Summit 2018. De WAPO groeit en bloeit en ook voor 2019 zijn er plannen in de maak.
Op zaterdag 9 juni 2018 wordt een bijeenkomst georganiseerd met de titel “Wat is goede zorg voor mensen met een bijnieraandoening”. Belangstellenden worden hiervoor hartelijk uitgenodigd. Dr. M.N. Kerstens, internist-endocrinoloog, …
Judith van Eck blogt over de zeldzame endocrinologie verpleegkundige die patiënten met zeldzame bijnieraandoeningen begeleidt en die zeldzame mogelijkheden voor scholing heeft.
Johan de Graaf blogt deze week over zijn ervaringen bij de lokale apotheek. Het 'sprookje' over de recepten voor medicatie ontwikkelt zich verder.
Charlotte Krol, internist en endocrinoloog blogt over hoe om te gaan met verwachtingen terwijl een chronische aandoening zorgt voor minder energie. Wat te doen?
Op het platform voor Endocrinologie (www.nve.nl) is aandacht voor de Bijnier app, de mogelijkheden en de laatste download-cijfers voor Denemarken en Duitsland.
Gerlof Valk, internist-endocrinoloog (UMC Utrecht) blogt over de rol van de ENDO-ERN bij zorgverbetering. De kernelementen zijn: concentratie van de behandeling van patient, communicatie met patiënten, goed wetenschap onderzoek en tijdige herkenning.
BijnierNET: zorgverleners en patiënten werken samen aan verbetering van de zorg. Een artikel geschreven door Ad Hermus, voorzitter van BijnierNET.
André van Beek blogt over de administratieve rompslomp om patiënten met bepaalde indicaties, de juiste medicatie te kunnen geven. Hij noemt dit een tijdverslindende dwaaltuin.
Lisa Koorneef blogt over haar zoektocht naar schonere cortisolremmers zodat mensen met het Syndroom van Cushing op termijn een keuze hebben voor een operatie of medicatie.
Bruce Wolffenbuttel blogt over "personalised medicine", wat zoveel betekent als op de persoon toegesneden gezondheidszorg. Maatwerk.
Deze blog van Alida Noordzij, bestuurder van BijnierNET, gaat over de voorbereidingen op een operatie die een patiënt met een bijnieraandoening zelf kan doen. Een voorbeeld van zelfmanagement.
Bas van den Berg, vader van twee kinderen met primaire bijnierschorsinsufficiëntie, blogt over de route die zijn gezin heeft afgelegd alvorens bij zijn twee kinderen duidelijk werd wat er aan de hand was.
Marieke Velema blogt over de moeilijk analyse van klachten van mensen met primair aldosteronisme. Zijn het bijwerkingen van de medicijnen of niet?
Op reis gaan vergt voor mensen die van hydrocortison afhankelijk zijn extra voorbereidingen en alertheid. Ervaren reiziger Johan Beun heeft het op een rijtje gezet.
Nike Stikkelbroeck blogt over de mini-docu's van BijnierNET en de rol die ze vervullen in de opleiding van studenten Geneeskunde