Home » Nieuws » Er valt wat te kiezen voor patiënten

Er valt wat te kiezen voor patiënten

In de farmaceutische zorg, de apotheekzorg, gebeurt veel. Regelmatig verschijnt in de krant nieuws over medicijnen die niet geleverd kunnen worden. Apotheken in de buurt verdwijnen of zijn in een keten opgenomen. Het lukt niet altijd om de vacatures van apothekersassistenten te vervullen en de sector is sterk gedigitaliseerd, wat ook gevolgen heeft voor het persoonlijke contact.
De zorg voor bijnierpatiënten vergt kennis over de aandoeningen en in de afgelopen jaren zijn vragen en signalen bij BijnierNET binnengekomen die gingen over de verminderde kwaliteit van de apotheekzorg.

Het goede nieuws is dat er voor patiënten wél iets te kiezen valt. Er zijn verschillende smaken. Kies voor een apotheek in de buurt of kies voor een landelijk werkende apotheek? Beide is mogelijk.

Met twee vertegenwoordigers van apotheekorganisaties zijn interviews gehouden over wat zij belangrijk vinden aan goede zorg voor mensen met een bijnieraandoening. Er valt immers te kiezen. De patiënt kan met deze twee voorbeelden naar de apotheek in de buurt gaan en vragen welke mogelijkheden de eigen apotheek te bieden heeft.  Apotheker, laat u inspireren aan de hand van deze voorbeelden en inventariseer voor hoeveel bijnierpatiënten u de medicatiebewaking uitvoert. 

Ja, ik ben benieuwd naar de twee goede voorbeelden.