Home » Nieuws » Update – Voor cortison-acetaat tabletten is een artsenverklaring nodig

Update – Voor cortison-acetaat tabletten is een artsenverklaring nodig

BijnierNET heeft getracht om i.s.m. partners uit het veld te komen tot generieke toestemming van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ)  om marktpartijen te faciliteren in het importeren van cortison-acetaat 25 mg tabletten. Donderdagmiddag (17-07-2024) bleek dat IGJ onder de huidige wet- en regelgeving geen kans ziet een generieke toestemming te geven tot aflevering van de cortison-acetaat 25 mg tabletten.

Het alternatief dat nu is ontstaan, is het indienen van een verzoek voor individuele behandeling. Dat verzoek is inmiddels ingediend door marktpartijen en het wachten is nu op toestemming van IGJ. In dit geval zal er worden afgeleverd op artsenverklaring voor individuele behandeling met cortison-acetaat. Samen met het recept kan deze verklaring worden ingediend bij de apotheek waarna bestelling en levering van cortison-acetaat plaats kan vinden.

Dat wil zeggen dat elke patient met zijn/haar arts bijgaand formulier moet doen invullen en daarmee naar de apotheek van zijn/haar keuze moet gaan om dit product te kunnen bestellen. Als het kan, probeer dan tabletten voor een halfjaar te bestellen zodat er voldoende tabletten voorraad is.

Als de IGJ haar toestemming verleent, vermoedt het bestuur van BijnierNET dat het te importeren product cortison-acetaat 25mg nog voor augustus zou kunnen worden besteld bij/door de apotheek. Helaas zal de vermelding in de taxe om administratieve redenen pas in september zichtbaar worden (de codelijst voor bestellingen door apothekers). Dus bij twijfel is het advies aan patiënten dit bericht mee te nemen naar de apotheek.

Dat dit extra werk creëert realiseren wij ons, maar dit is de enige mogelijkheid die thans over is om over cortison-acetaat te kunnen beschikken op korte termijn.

Indien u vragen / opmerkingen heeft stuur dan een mailtje naar Info@BijnierNET.NL

Het dossier over cortison-acetaat is bijgewerkt.