Reizen en een bijnieraandoening. De themapagina geeft overzicht over de benodigde informatie.
Categorie: Themapagina
Werk, stress en burn-out – Ronald
De eenzame weg van Addisonpatiënt Ronald Credits: Artikel was gepubliceerd in Bijnier magazine 68, het ledenmagazine van de Bijniervereniging NVACP.
Arbeid en chronisch ziek zijn – themapagina
Een bijnieraandoening heeft effect op het werk. Hoe en wat verschilt per aandoening en per persoon. Themapagina over de relatie ziek zijn en werken.
Medicatie – Themapagina
Alle informatie over medicijnen voor mensen met een bijnieraandoening op een pagina.
Bijnierschorsinsufficiëntie door medicatiegebruik – themapagina
Afbouwen van medicijnen met corticosteroïden kan leiden tot klachten. Deze pagina gaat over het afbouwen van medicatie bij steroïde geïnduceerde bijnierschorsinsufficiëntie.
Corona (COVID-19) – Themapagina
De uitbraak van het corona-virus houdt veel mensen bezig. Voor mensen met een bijnieraandoening is relevante informatie op een rijtje gezet.
Stressinstructies ter voorkoming van een bijniercrisis
In de stressinstructies leest u wanneer en met welke dosering u de hydrocortison (of het alternatief) moet verhogen.
Nood en spoed – Themapagina
Themapagina over de handelwijze tijdens spoed bij mensen met bijnierschorsinsufficiëntie. Ook is aandacht voor de verstrekking van Solu-Cortef, de noodinjectie.
Diagnostische vertraging – Themapagina
BijnierNET presenteert de feiten over te late diagnose bij bijnieraandoeningen. Dit wordt diagnostische vertraging genoemd.
Themapagina – volwassenen met AGS
Themapagina bedoeld voor mensen met AGS en hun naasten. Verzamelde informatie om meer grip te krijgen op je aandoening en leven.
Ouders van een basisschoolkind met AGS – themapagina
Themapagina: Ouders van een kind met AGS in de basisschoolleeftijd Op deze pagina is informatie verzameld over de zorg van een kind met Adrenogenitaal Syndroom (AGS) in de leeftijd van …
Ouders van een baby met AGS – Themapagina
Pagina met informatie voor ouders van een kind met AGS. Ook bedoeld voor andere direct betrokkenen, zoals de begeleidster van het kinderdagverblijf of opa's en oma's.
Expertisecentra in de zorg
Zorg voor mensen met bijnieraandoening is complex en vereist expertise.
Zorg voor opgroeiende kinderen met een bijnieraandoening – Transitie
In samenwerking met kinderartsen, verpleegkundigen, jongeren, wetenschappers en ouders wordt gewerkt aan de randvoorwaarden voor een transitiepoli. Het project heeft de naam "Aan de slag".
Mantelzorg – Themapagina
De themapagina over mantelzorg is aangevuld met een checklist en een Q&A.
Kwaliteit van zorg – Kwaliteit van leven – Themapagina
Inleiding De kwaliteit van de zorg in Nederland is over het algemeen goed te noemen. Dat heeft tot gevolg dat we gemiddeld langer leven in een redelijk tot goede gezondheid. …
Onderzoek – Themapagina
Onderzoek zorgt voor ontwikkeling in een vak. Door onderzoek uit te voeren wordt meer duidelijk over de essentie van bijnierziekten. Verschillende instituten voeren onderzoeken uit en het streven is hiervan …
Digitale zorg – Themapagina
Digitale zorg of eHealth Over digitale zorg of eHealth wordt veel geschreven. Het betreft vormen van preventie of zorg waarbij ICT wordt ingezet. De ontwikkelingen gaan hard; er komen steeds …